BejelentésTIENS BOX
AZ EGÉSZSÉG A SIKER NYITÁNYA...

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Mitől betegszünk meg?


Az életünk folyamán számos tantárgyat tanultunk, szükségeseket és kevésbé szükségeseket. De sosem tanultunk meg a legfontosabbat: hogyan őrizzük meg az egészségünket hosszú ideig. Ahhoz, hogy megértsük ezt, nézzük, milyen tényezők befolyásolják az egészségünket: környezet; táplálkozás; stressz.1. A 
környezetszennyezésben jelentős szerepet játszott a csernobili katasztrófa, ahol a felszabadult radioaktív anyag mennyisége 500-szorosa volt a hirosimainál. A betegségek fő oka a kicsi radioaktivitás hosszú ideig tartó hatása volt. A radioaktív szennyeződések mellett ott vannak az ipari hulladékok, a növény védőszerek és a barbár gazdálkodás egyéb következményei.
2. A következő tényező a táplálkozás. A szervezetünk bonyolult biokémiai mechanizmus, amely mindennapi szükséges tápanyagokat követel. A jó egészséghez szükségesek a fehérjék, a zsírok, a szénhidrátok, a vitaminok, az ásványok, az aminosavak és más anyagok. Valamelyik hiánya a szervezet működésének a zavarához vezet, könnyű rosszulléttől a halálos kimenetelig.
Az emberi szervezet minden nap 13 vitamint és 60 ásványi anyagot igényel. És minden nap ezeknek a 60-80%-át nem kapjuk meg, mert hiányoznak a mindennapi ételeinkből, ilyenkor a szervezet pótolja azokat a csontokból és más szövetekből.
Ennek eredményeképpen a szervezet tartalékai kimerülnek, és már nem tudják pótolni a hiányt. Így a kalcium hiányában a szervezet elraktározza a csontokban és a fogakban a stroncium-90 iont, amely besugározza a közellévő sejteket. A káliumhiányt a cézium-137 ion pótolja, amely a vízben található, és az izmokban és petefészekben raktározódik. Jód hiányában felszívódik a radioaktív jód-131, amely a pajzsmirigyben raktározódik, és annak rákos elváltozását idézi elő.
Az élelmiszereink, amelyeket megeszünk, magukban hordozzák a technológiai fejlődés következményeit. A növények vegyszerek segítségével nőnek, öntözik a savas esők, az állatokat antibiotikumokkal és hormonokkal etetik. Élelmiszerekbe adagolják a szintetikus vitaminokat, a festőanyagokat, a tartósítószereket és a mesterséges aromákat.
Ha tetszik, ha nem, ezt kell ennünk. A vegyszerek felhalmozódnak a szervezetünkben, és belülről mérgezik azt. Naiv elképzelés, hogy az étellel minden szükségeset megkapunk. Sok elemet külön kell bevinni a szervezetünkbe.


 
3. Még egy tényező, amely hatással van az egészségünkre – 
a stressz. Az életünk ritmusa nagyon feszült, intenzív, ugyanakkor monoton lett. Napunkat a rossz hírekkel kezdjük, amelyek a tévéből és a rádióból zúdulnak ránk, a problémáinkat a zsúfolt közlekedési eszközökön oldjuk meg. A megoldatlan problémáinkat hazavisszük, és a közeli hozzátartozóinkat terheljük velük. A krónikus fáradtság kezd megszokottá válni.


 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!